Yleistä tietoa

Kohteesta SallaWiki
Versio hetkellä 6. maaliskuuta 2013 kello 11.46 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset) (9 versiota)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yleistä Kuolajärven kylästä

Salla (vuoteen 1936 [Kuolajärvi]) on Suomen Kunta, joka sijaitsee Lapin maakunnan kaakkoisosassa. Kunnassa asuu ???? ihmistä ja sen pinta-ala on ????km2, josta ????km2 on vesistöjä. Väestötiheys on ???? asukasta/km2.

Sallan kirkonkylältä on matkaa Kemijärvelle 67 kilometriä, Kuusamoon 115 kilometriä ja Rovaniemelle noin 150 kilometriä. Kantalahteen kirkonkylältä kertyy matkaa 214 kilometriä. Sallan naapurikunnat ovat Kemijärvi, Kuusamo, Pelkosenniemi, Posio ja Savukoski.

Kunnan keskustaajama on Salla, jonka entinen nimi on Märkäjärvi. Suurimpia kyliä ovat Kursu, Salmivaara ja Saija, jotka ennen laskettiin taajamiksi. Kelloselässä sijaitsee Kelloselän rajanylityspaikka. Salla on tunnettu matkailupaikkakuntana, mutta myös korkean työttömyyden alueena. Sallassa sijaitsee Sallatunturin matkailukeskus ja Poropuisto. Kunnan alueella sijaitsevat myös Oulangan kansallispuisto, joka ulottuu myös Kuusamon kaupungin puolelle sekä Värriön luonnonpuisto, joka jatkuu Savukosken puolelle. Sallan alueen kautta kulkee myös valtakunnallinen UKK-retkeilyreitti. Vuonna 2010 Sallan Niemelän kylään on alettu suunnitella konferenssi- ja matkailukeskusta, joka toteutuessaan olisi kunnalle hyvin merkittävä.

<widget type="googlemap"><marker lat="66.83416" lon="28.67083">Salla</marker></widget>